Σήμερα Σαββατο 28/2/2026, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Καλαμπάκας, η κοινωνία μας ενώθηκε σε μια συγκέντρωση μνήμης και διαμαρτυρίας για το έγκλημα των Τεμπών. Στον ίδιο χώρο απ’ όπου ξεκινούν και καταλήγουν καθημερινά διαδρομές ανθρώπων, στάθηκαν όλοι για να τιμήσουν τις 57 αθώες ψυχές που χάθηκαν στο τραγικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023 στην Κοιλάδα των Τεμπών.
Για την Καλαμπάκα, η πληγή είναι ακόμη πιο βαθιά. Ανάμεσα στα θύματα ήταν τρία υπέροχα, πανέμορφα κορίτσια, τρεις πραγματικοί Άγγελοι, η Αναστασία, η Θώμη και η Χρύσα.
Τρία νέα κορίτσια με όνειρα, σχέδια και χαμόγελα που έσβησαν τόσο άδικα. Η απουσία τους βαραίνει αφάνταστα τις οικογένειές τους, τους φίλους τους, ολόκληρη την τοπική κοινωνία.
Η σημερινή συγκέντρωση δεν ήταν μόνο ένα μνημόσυνο για τα τρία χρόνια από το Έγκλημα των Τεμπών. Ήταν και πάλι μια υπόσχεση. Υπόσχεση ότι δεν θα ξεχάσουμε. Ότι θα συνεχίσουμε να ζητάμε δικαιοσύνη, διαφάνεια και ασφάλεια .
Με λευκά και μαύρα χρώματα – σύμβολα πένθους αλλά και ελπίδας – με κεριά και λουλούδια, στάθηκαν άπαντες σιωπηλά αλλά με δύναμη και αποφασιστικότητα να στηρίξουν τον αγώνα της οικογένειας Πλακιά σε όλη τη διαδικασία της δίκης που θα ακολουθήσει αλλά και όλων των οικογενειών των θυμάτων που αναζητούν δικαίωση. Οι 57 ψυχές ζητούν δικαίωση. Η μνήμη είναι δύναμη και η φωνή μιας ενωμένης κοινωνίας μπορεί να γίνει φως στο σκοτάδι.
Σήμερα, η Καλαμπάκα της Θώμης της Χρύσας και της Αναστασίας, έστειλε ηχηρό μήνυμα:
Δεν ξεχνάμε. Δεν σιωπούμε. Συνεχίζουμε…















































































