Ο Νίκος Πάλλας Μιλάει στον «ΜΕΤΕΩΡΑ FM 90,3»
Σε μια συζήτηση-απολογισμό στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΜΕΤΕΩΡΑ FM 90,3», ο Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών Καλαμπάκας, κ. Νίκος Πάλλας, αναφέρθηκε στη διπλή επιτυχία: τη συμπλήρωση μιας δεκαετίας λειτουργίας και την κατάκτηση του εντυπωσιακού ορόσημου των 101 συνολικών βραβείων από την ίδρυσή του έως σήμερα.
Το 2025 αποδείχθηκε μια ιδιαίτερα καρποφόρα χρονιά. Το Μουσείο απέσπασε 16 νέα βραβεία συμμετέχοντας σε τέσσερις κορυφαίους διαγωνισμούς γεύσης και ποιότητας: τα Mediterranean Taste Awards, Specialist Awards, Olymp Awards και Best Greek Food Awards. Η συγκομιδή περιλαμβάνει 1 πλατινένιο, 10 χρυσά, 4 ασημένια και 1 χάλκινο βραβείο.
«Αυτές οι διακρίσεις δεν ανήκουν μόνο σε εμάς, αλλά αποτελούν αναγνώριση του συλλογικού έργου όλης της ομάδας του Μουσείου και, κυρίως, της αταλάντευτης στήριξης που λαμβάνουμε από το κοινό όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε ο κ. Πάλλας. «Το να ξεπερνάμε τα 100 βραβεία μέσα σε μία δεκαετία μάς γεμίζει υπερηφάνεια και, ταυτόχρονα, λειτουργεί ως δέσμευση για την υλοποίηση ακόμα πιο δημιουργικών και καινοτόμων δράσεων στο μέλλον».
Ο Διευθυντής υπογράμμισε επίσης την καθοριστική συμβολή του Μουσείου στην τουριστική αναβάθμιση της περιοχής των Μετεώρων. Όπως τόνισε, χιλιάδες επισκέπτες ετησίως έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στη φυσική ιστορία, τη βιοποικιλότητα και τον «μαγικό» κόσμο των μανιταριών μέσα από μια πραγματικά μοναδική και σύγχρονη μουσειακή εμπειρία.
Με το αδιάλειπτο ρεκόρ των διακρίσεων, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών Καλαμπάκας έχει πλέον εδραιωθεί ως ένα από τα κορυφαία και πιο βραβευμένα μουσεία της Ελλάδας, αποτελώντας πρεσβευτή της γνώσης, της καινοτομίας και της πολιτιστικής και τουριστικής ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής.








