Ένα διήμερο σχεδόν παρέμειναν στην περιοχή της Καλαμπάκας τα υπεροχή αυτοκίνητα μια άλλης εποχής που έλαβαν μέρος στο 14ο Ράλυ Ολύμπου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Σαββατοκύριακο και στην περιοχή του Δήμου Μετεώρων.
Τα πανέμορφα αυτοκίνητα κινήθηκαν το Σάββατο από τη Λάρισα προς την Ελασσόνα και από εκεί προς την μαγευτική Λίμνη Λογγά, με τερματισμό την Καλαμπάκα το απόγευμα του Σαββάτου. Τα αυτοκίνητα και τα πληρώματα τους διάνυσαν αρκετά χιλιόμετρα και με την άφιξή τους εντυπωσίασαν όσους έσπευσαν να τα δουν από κοντά. Την Κυριακή το μεσημέρι τα τετράτροχα «Κουκλιά» κυκλοφόρησαν στους δρόμους της πόλης ενώ στάθμευσαν για λίγη ώρα για να τα δουν και να τα θαυμάσουν ντόπιοι και επισκέπτες.
Ο Δημος Μετεώρων ήταν για μια ακόμη φορά υποστηρικτής του αγώνα, ενώ ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ. Φώτης Καραθανάσης είχε άριστη συνεργασία και συνάντηση με τους διοργανωτές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Παλιού αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας και της Λέσχης Κλασικού Αυτοκίνητου Μακεδονίας στο Δημαρχείο Καλαμπάκας, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για μελλοντικές συνεργασίες.
Στο αγωνιστικό κομμάτι την κορυφή κατέκτησε το πλήρωμα Κωνσταντίνος Ούτος – Χρύσα Τσιμπώνη από την Καλαμπάκα με Toyota Corolla (ΦΩΤΟ).
Δεύτερη θέση κατέλαβαν οι Δημήτριος Καλογέρας – Κωνσταντίνος Πιπέρος με Alfa Romeo Junior, ενώ τρίτοι τερμάτισαν οι Ιωάννης Κυράνας – Άκης Αμπαστάδος με Toyota Corolla GTI-16.
Η πρώτη δεκάδα διαμορφώθηκε ως εξής:
1️⃣ Κωνσταντίνος Ούτος / Χρύσα Τσιμπώνη – Toyota Corolla
2️⃣ Δημήτριος Καλογέρας / Κωνσταντίνος Πιπέρος – Alfa Romeo Junior
3️⃣ Ιωάννης Κυράνας / Άκης Αμπαστάδος – Toyota Corolla GTI-16
4️⃣ Παναγιώτης Παπαντωνίου / Αντώνης Παπαντωνίου – Toyota Hiace
5️⃣ Μιχαήλ Λάμπρης / Μαρία Σκεπαστιανού – NSU RO80
6️⃣ Γιάννης Κουβέλας / Νίκη Ζαχαράκη – Peugeot 205 GTI
7️⃣ Ευάγγελος Χρήστου / Ιωάννα Σιμέλη – Nissan Sunny 4×4
8️⃣ Γεώργιος Δαλαμαράς / Πελαγία Δαλαμαρά – Opel Kadett C
9️⃣ Ελένη Λάμπρη / Αφροδίτη Λάμπρη – Trabant 601 Deluxe
🔟 Γεώργιος Ιγνατίδης / Αικατερίνη Κατσαούνη – Audi Coupe GT
Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από τον αγώνα και την παρουσία των αυτοκινήτων στην Καλαμπάκα.
ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΛΟΓΓΑ
ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ