» Ο Δήμος Μετεώρων στο Συνέδριο της Κ.Ε.Δ Ε – Με θεσμικό λόγο και κοινωνική ευαισθησία»
Στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Λευτέρης Αβραμόπουλος, εκπροσωπώντας τον Δήμο στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ( ΚΕΔΕ), που ξεκίνησε χθες τις εργασίες του, με τη συμμετοχή Δημάρχων απο όλη τη χώρα και ολοκληρώνεται αύριο Σάββατο.
Η παρουσία του Δημάρχου στο κορυφαίο θεσμικό βήμα της αυτοδιοίκησης, συνοδεύεται από ουσιαστική παρέμβαση.
Σήμερα Παρασκευή και ώρα 13 30 μ.μ. ο κ. Αβραμόπουλος θα λάβει τον λόγο με θέμα:
» Η Κοινωνική Συνοχή και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες «, αναπτύσσοντας μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που συνδέει την διοικητική αποτελεσματικότητα με την ανθρωποκεντρική ευαισθησία.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, προσερχόμενος στο Συνέδριο:
Η κοινωνική συνοχή δεν είναι αριθμητικό μέγεθος, αλλά ηθικό κεφάλαιο που καθορίζει την αντοχή μιας κοινωνίας.
Και αυτή η αντοχή γεννιέται στους Δήμους, εκεί όπου ο πολίτης συναντά το κράτος με πρόσωπο!
Η σημερινή τοποθέτηση του Δημάρχου Μετεώρων αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους συνέδρους, καθώς η φωνή του αναγνωρίζεται πλέον ως φωνή συνθετικής σκέψης, πραγματιστικής προσέγγισης και θεσμικής αξιοπρέπειας, χαρακτηριστικά που συνθέτουν το νέο παράδειγμα αυτοδιοικητικής ηγεσίας!
Γράφει ο Κώστας Πρεβέντης,
Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου Μετεώρων








