Επιμέλεια: Μπούλμπος Γιάννης
Υπέρ της Φήκης κρίθηκε ο φετινός τελικός του κυπέλλου ΕΠΣΤ 2022-2023, με την τρικαλινή ομάδα να επικρατεί στον μεγάλο τελικό 2-0 του Μέγα Αλέξανδρου Δενδροχωρίου, στο γήπεδο της Φήκης, όπου διεξήχθει ο τελικός, και μέτρησε την δεύτερη κατάκτηση σε τρεις τελικούς συνολικά στον θεσμό ενώ κατάφερε να «διατηρήσει τα σκήπτρα» της και να πάρει δεύτερο συνεχόμενο κύπελλο μετά το περσινό. Κορυφαίος παίκτης του τελικού αναδείχθηκε ο Νίκος Σκόνδρας, ο οποίος σε συνέχεια της πολύ καλής σεζόν που κάνει φέτος, σημείωσε τα 2 γκολ της ομάδας του και έφτασε τα 9, όντως πλέον πρώτος σκόρερ στην ιστορία σε τελικούς κυπέλλου ΕΠΣΤ.
Δενδροχώρι – Φήκη 0-2 (32′,85′ Ν. Σκόνδρας)
Σε ένα μέτριο αγωνιστικό χώρο οι παίκτες των δύο ομάδων δυσκολεύτηκαν να «βάλουν την μπάλα κάτω» και να δημιουργήσουν ευκαιρίες με κατοχή της μπάλας. Ο ΠΟ Φήκης ήταν ανώτερος σε όλη την διάρκειά του, όσον αφορά τον έλεγχο του αγώνα, κάτι που αποδίδεται και στην διαφορά των δύο ομάδων σχετικά με τις κατηγορίες που αγωνίζονται. Με βασική πλευρά επιθέσεων την δεξιά και τα ανεβάσματα του Γιαννούλα η Φήκη απείλησε με σέντρες αλλά τα τελειώματα δεν ήταν τα ιδανικά μέχρι το 32ο λεπτό όπου η σέντρα του βρήκε τον Σκόνδρα στο όριο της περιοχής, εκείνος κατέβασε και με ψύχραιμο σουτ έγραψε το 0-1 δίνοντας προβάδισμα στην Φήκη. Από κει και πέρα το Δενδροχώρι κατάφερε και πάλι να αποκρούει τις επιθέσεις των τυπικά φιλοξενούμενων και αφού είδε τον τερματοφύλακα του Πανάγο να κάνει μεγάλη απόκρουση σε διαγώνιο σουτ του Τζέλη (42′) μέσα από την περιοχή, είχε μια καλή στιγμή με τον Σαγιά (45′) που έφυγε στην πλάτη της άμυνας από αριστερά και θέλησε να κάνει ψηλοκρεμαστή σέντρα-σουτ πάνω από τον Ντάσκα που ήταν εκτός εστίας με την άμυνα της Φήκης να απομακρύνει.
Στο δεύτερο ημίχρονο του τελικού είχαμε ίδιο σκηνικό με την Φήκη να ψάχνει τις ευκαιρίες να «τελειώσει» το ματς ενώ το Δενδροχώρι να αμύνεται έτσι ώστε να βρει μια αντεπίθεση για να καταφέρει να ισοφαρίσει. Καλύτερη στιγμή το δοκάρι του Ν. Σκόνδρα στο 64′ με πλασέ μετά από σέντρα του Καλαμαρά, με το δεύτερο τέρμα της ομάδας του Μπρισίμη να έρχεται στο τελευταίο 5λεπτο. Ίδιο σκηνικό όπως το πρώτο γκολ, ενέργεια του Γιαννούλα από δεξιά και σέντρα με τον Ν. Σκόνδρα με προβολή να κερδίζει την άμυνα του Δενδροχωρίου και τον τερματοφύλακα για το 0-2. Με μια ευκαιρία για το Δενδροχώρι έκλεισε ο τελικός με το κόρνερ του Τάτσιου και τον Λαγκαδινό από καλή θέση να μην πιάνει καλά την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.
Συνθέσεις:
Δενδροχώρι (Κρεμμυδιώτης): Πανάγος, Ασπραδάκης, Τάσιος, Στεφόπουλος Κ., Τουρλίδας, Καραμανωλας (82′ Μητσιάκης), Στεφόπουλος Φ., Σαγιάς (60′ Τάτσιος), Γκουζιώτης (82′ Αρβανίτης), Γουλούλης (85′ Βανιώτης), Λαγκαδινός (C)
Φήκη (Μπρισίμης): Ντασκας, Γιαννούλας, Τζέλης (85′ Κατσαντώνης), Σκόνδρας Γ., Δρόσος, Καλαμαράς (C), Γεωργάκης, Σιαμάντας (82′ Νικλητσιώτης Α.), Ιωάννου (90+3′ Δούλαλας), Πατρώνης (90+3′ Μπακάλης), Σκόνδρας Ν.
Φωτογραφίες:




























































































































































