Η 5η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) έχει διατάξει ΕΔΕ για την υπόθεση, ενώ προανάκριση γίνεται και από την Αστυνομία ώστε να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η ανήλικη.

Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Λαμίας με την είδηση του θανάτου της άτυχης 14χρονης η οποία κατέληξε από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Το κορίτσι, νοσούσε από κορωνοϊό, αλλά η κατάστασή της επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου δυστυχώς άφησε την τελευταία της πνοή το απόγευμα του Σαββάτου 4 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο θάνατος του κοριτσιού οφείλεται σε πνευμονικό οίδημα, ενώ αναμένονται και οι εργαστηριακές εξετάσεις. Σύμφωνα με ιατροδικαστικές πηγές, το πνευμονικό οίδημα είναι συνήθως από πρόβλημα καρδιάς, άρα είναι συμβατό με την περικαρδίτιδα ή μυοκαρδίτιδα που είπαν οι γιατροί ότι προκάλεσε στην 14χρονη η λοίμωξη Covid.

Από που δεν έχει απαντηθεί μέχρι στιγμής, είναι εάν προϋπήρχε πρόβλημα στην καρδιά που δεν είχε διαγνωστεί ή το προκάλεσε ο κορωνοϊός.

Συγκλονισμένοι οι φίλοι και συμμαθητές της

 

«Καλό Ταξίδι, Καλό παράδεισο… θα σε θυμόμαστε για πάντα, να προσέχεις εκεί πάνω». «Πάντα θα σε αγαπαμε πολύ» είναι μερικά μόνο από τα σπαρακτικά μηνύματα των συμμαθητών της, πάνω στο θρανίο της.

Φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο αντίο στο άτυχο κορίτσι αύριο Τρίτη στις 11:00 το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα Λαμίας. Η ταφή της 14χρονης θα γίνει στα Στύρφακα του δήμου Λαμιέων.

Η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνων να ενισχυθεί οικονομικά το φιλόπτωχο ταμείο του Ι.Ν. του Αγίου Αθανασίου.

Με πληροφορίες από tvstar.gr, lamiareport.gr