Αυτή η συνταγή για κυδώνια στο φούρνο ψητά θα γίνει η αγαπημένη σας!
-
2 κυδώνια μέτρια με τη φλούδα
-
220 γραμ. γλυκό κρασί μαρσάλα ή μαυροδάφνη
-
1 πορτοκάλι (χυμός και φλούδα)
-
χυμό από μισό λεμόνι
-
330 γραμ. ζάχαρη
-
1 ξυλάκι κανέλα
-
1 αστεροειδής γλυκάνισος
-
1 κ.σ. βούτυρο
Κυδώνια ψητά
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα κυδώνια.
Κόβουμε σε χοντρές κυδωνάτες φέτες και αφαιρούμε την καρδιά και τα κουκούτσια.
Σε μικρό ταψί (ίσα που να τα χωράει) βάζουμε τη μισή ζάχαρη, ακουμπάμε επάνω τα κυδώνια σε φέτες, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτουμε όλα τα υλικά.
Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια.
Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο, σφραγίζοντας καλά το ταψί.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180ºC, στον αέρα, για 2 ώρες με το ταψί σκεπασμένο και 30 λεπτά ακόμη ξεσκέπαστο.
Κατά διαστήματα αναποδογυρίζουμε τα φρούτα και τα περιχύνουμε με το σιρόπι του ταψιού.
Απολαύστε το ψητό κυδώνι μόνο του, με γιαούρτι ή παγωτό και φιλέ αμυγδάλου.