3:10Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδεςΠοσότητα
Ποιος να πει όχι σ’ ένα κομμάτι χοιρινό κότσι που αργοψήνεται στη γάστρα με κρασί, μέλι, μουστάρδα, μπαλσάμικο, σόγια σος και διάφορα μπαχαρικά, περνάει για λίγο από το γκριλ και καταλήγει τρυφερό, με τραγανή πέτσα στο πιάτο; Συνοδεύστε το με αφράτο πουρέ πατάτας. Του πάει πολύ.
Υλικά
- 2 χοιρινά κότσια (από 1.300 γρ. περίπου το καθένα)
- 2 καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες
- 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε τέταρτα
- 2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένα
- ψίχα από 2 πορτοκάλια
- 4 κουτ. σούπας κέτσαπ
- 4 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 4 κουτ. σούπας μέλι
- 4 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
- 4 κουτ. σούπας σόγια σος
- 1 κοφτή κουτ. σούπας τριμμένο πιπέρι
- 10 κόκκοι μπαχάρι
- 3 γαρίφαλα
- 2 ξύλα κανέλας
- 500 ml κόκκινο κρασί
- αλάτι
- κορνφλάουρ για το δέσιμο της σάλτσας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ξεπλύνετε τα κότσια και βάλτε τα στη γάστρα. Ανακατέψτε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ρίξτε τα στη γάστρα. Σκεπάστε τη και μαγειρέψτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 3 ώρες.
- Βγάλτε τα κότσια και ακουμπήστε τα σε ένα ρηχό ταψί. Αφήστε τα για λίγα λεπτά στο γκριλ για ξεροψηθεί η πέτσα τους.
- Περάστε τη σάλτσα που έμεινε στη γάστρα από ένα λεπτό σουρωτήρι. Αν είναι αραιή, μπορείτε να την πήξετε ρίχνοντας μία κοφτή κουταλιά κορνφλάουρ διαλυμένο σε 3 κουταλιές νερό.