Ένα πολύ νόστιμο τζιζκέικ με φυστίκι Αιγίνης που του δίνει μια υπέροχη γήινη γεύση και μια φθινοπωρινή νότα.
Υλικά
Μερίδες: 6-8
Για τη βάση
Για την κρέμα
Για την επικάλυψη
Διαδικασία
Βάση
- Για να ετοιμάσουμε το φθινοπωρινό τσιζκέικ με βάση από φυστίκι Αιγίνης προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στη λειτουργία του αέρα.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει αλλά όχι να κάψει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε την ψίχα από το φυστίκι και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε πολύ καλά να αναμειχθούν και να σχηματιστεί ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.
- Στρώνουμε στο ταψί του φούρνου χαρτί αντικολλητικό ή λαδόκολλα και τοποθετούμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ.
- Αδειάζουμε το μείγμα φιστικιού και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Το πατάμε καλά με τον πάτο ενός ποτηριού ή με τα χέρια μας για να γίνει μια συμπαγής βάση.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Κρέμα
- Σε μπολ ανακατεύουμε απαλά το τυρί και την άχνη.
- Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα πάνω από τη βάση φυστικιού και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.
Επικάλυψη
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε μέτρια φωτιά τα φρούτα με τη ζάχαρη για περίπου 35 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον χυμό λάιμ, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά μαρμελάδα.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
Σερβίρισμα
- Ξεφορμάρουμε το τσιζκέικ, απλώνουμε τη μαρμελάδα και σερβίρουμε.