Στη βόρεια και δυτική Ελλάδα το πρωί συννεφιά και σταδιακά ηλιοφάνεια. Στην ανατολική και νότια Ελλάδα, συννεφιά με τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Λίγα χιόνια αναμένονται στα ορεινά.

Άνεμοι, Βοριάδες, στο Ιόνιο 5-7, στο Αιγαίο 8-10 ΜποφόρΘερμοκρασίες, στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα από 1 έως 16, στη δυτική και νότια από 6 έως 15 και στις νησιωτικές περιοχές από 6 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά. Άνεμοι Βοριάδες 4-5 Μποφόρ και θερμοκρασία από 7 έως 15 βαθμούς.

Στην Αττική, συννεφιά με βροχές κατά διαστήματα. Άνεμοι Βοριάδες 6-8 Μποφόρ και θερμοκρασία από 7 έως 14 βαθμούς.

Τετάρτη, 8-4-2020
Βελτίωση του καιρού με αρκετή ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές. Αυξημένη συννεφιά στην ανατολική ηπειρωτική χώρα με λίγες βροχές στην Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι Βοριάδες, στο Ιόνιο 4-6 στο Αιγαίο 7-9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, τη νύχτα και το πρωί πιθανός τοπικός παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Πέμπτη, 9-4-2020
Καλός καιρός με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Εξαίρεση με συννεφιά στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, και το νότιο Αιγαίο και λίγες βροχές στην Κρήτη. Οι άνεμοι Βοριάδες, στο Ιόνιο 4-6, στο Αιγαίο 6-8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Μιχάλης Σιούτας

https://www.makthes.gr/