ΥΛΙΚΑ (4 ΑΤΟΜΑ)
Για τη σάλτσα Ταρτάρ
- 130 γρ. γιαούρτι
- 120 γρ. μαγιονέζα λάιτ
- 50 γρ. αγγουράκια τουρσί
- 6 γρ. κάπαρη
- 90 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 4 γρ. φύλλα μαϊντανό
- 15 γρ. χυμό λεμόνι
- 2 γρ. ξύσμα λεμόνι
- 2 γρ. ζάχαρη
- 1.5 γρ. πιπέρι
- Αλάτι
Για τις ψαροκροκέτες
- 1.5 κιλό μπακαλιάρο
- 60 γρ. αλεύρι
- 7 γρ. πάπρικα γλυκιά
- 2 αυγά
- 100 γρ. φρυγανιά ή panko
- 25 γρ. μαϊντανό
- Aλάτι – πιπέρι
- Eλαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΑΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
- Σε μια επιφάνεια κοπής κόβουμε το μπακαλιάρο σε λεπτές λωρίδες σαν ‘στικς’ και αλατοπιπερώνουμε.
- Παίρνουμε 3 μπολ και στο πρώτο αναμιγνύουμε το αλεύρι με τη πάπρικα, στο δεύτερο σπάμε και χτυπάμε τα αυγά και στο τρίτο προσθέτουμε τη φρυγανιά.
- Ξεκινάμε τη διαδικασία του παναρίσματος. Πρώτα στο αλεύρι με τα μπαχαρικά, στη συνέχεια στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά.
ΕΠΙΛΟΓΗ 1: ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα.
- Μεταφέρουμε το παναρισμένο ψάρι σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε τοποθετήσει μία λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 8 – 12 λεπτά ή έως ότου είναι μαγειρεμένο εντελώς.
ΕΠΙΛΟΓΗ 2: ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ ΣΕ ΛΑΔΙ
- Γεμίζουμε μια μεσαία-μεγάλη κατσαρόλα μέχρι τη μέση με ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε στους 180 βαθμούς (ρυθμίζουμε τη κουζίνα μας στο 5-6 με κλίμακα το 9).
- Με προσοχή προσθέτουμε το παναρισμένο ψάρι και τηγανίζουμε για 3 – 4 λεπτά ή έως ότου είναι μαγειρεμένο εντελώς ανάλογα με το μέγεθός του.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΤΑΡΤΑΡ
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.