Το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στη Δυτική Θεσσαλία θα κληθεί να υλοποιήσει μέσα στο 2019 ο Δήμος Τρικκαίων, μετά τη σημερινή υπογραφή ένταξής του στο ΠΕΠ Θεσσαλίας από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό.
Πρόκειται για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), συνολικού προϋπολογισμού περίπου 31.000.000 €, η οποία θα επεξεργάζεται ετησίως 45.500 τόνους σύμμεικτων απορριμμάτων και 14.000 τόνους προδιαλεγμένων οργανικών.
Στην ουσία η μονάδα αποτελεί το πρώτο βήμα μιας νέας εποχής στην επεξεργασία των απορριμμάτων στη Θεσσαλία, με επόμενα βήματα τη δημιουργία των πράσινων σημείων και την υποστήριξη της «διαλογής στην πηγή».
Η δημόσια χρηματοδότηση του έργου εξασφαλίζει τη συγκράτηση του κόστους επεξεργασίας ανά τόνο, στα χαμηλότερα επίπεδα Πανελλαδικά. Στα οφέλη του έργου η μείωση των προς ταφή απορριμμάτων κατά 60%, η ανάκτηση υλικών, η παραγωγή κομπόστ υψηλής ποιότητας και η παραγωγή ενέργειας μέσω της αξιοποίησης του βιοαερίου.