Φρενίτιδα επικρατεί στα social media σχετικά με το «μαύρο φεγγάρι» που θα εμφανιστεί την Παρασκευή, θα γεμίσει φόβο τις ψυχές των ανθρώπων και θα σημάνει… το τέλος του κόσμου!
Συγκεκριμένα, το βράδυ της Παρασκευής θα εμφανιστεί στον ουρανό ένα σπάνιο φαινόμενο: είναι το λεγόμενο «μαύρο φεγγάρι», το οποίο θα καλύψει στο σκοτάδι το δυτικό ημισφαίριο.
Να σημειωθεί ότι την πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου είχε σημειωθεί ηλιακή έκλειψη, το λεγόμενο «δαχτυλίδι της φωτιάς».
Τα δύο αυτά γεγονότα έχουν φουντώσει τις θεωρίες συνωμοσίας, σύμφωνα με τις οποίες το τέλος του κόσμου πλησιάζει.
Οι συνωμοσιολόγοι βασίζονται κυρίως στις αμέτρητες αναφορές της Βίβλου και ιδίως στην αναφορά του ευαγγελιστή Λουκά όπου αναφέρει «θα υπάρχουν σημάδια στο φεγγάρι, στον ήλιο και στα αστέρια», τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα «οι καρδιές των ανθρώπων να γεμίσουν φόβο».
Το τελευταίο μαύρο φεγγάρι συνέβη τον Μάρτιο του 2014 και δεν θα συμβεί ξανά μέχρι τον Ιούλιο του 2019.