Η σεφ Αγγελική Κωνσταντίνου αναφέρει ότι το κόστος για το ηλιέλαιο είναι πολύ μεγάλο, με αποτέλεσμα να έχει αρκετές επιπτώσεις.
«Κάθε δυο με τρεις ημέρες αλλάζουμε λάδια, που σημαίνει ότι κάθε τρεις ημέρες αγοράζουμε 10 λίτρα. Εμείς στο μαγαζί χρησιμοποιούμε καλής ποιότητας που σημαίνει 40 ευρώ επι τρία, δίνουμε 120 ευρώ την εβδομάδα μόνο για το λάδι», σημειώνει.
Αρκετά είναι τα εστιατόρια που έχουν μειώσει ή ακόμα και «κόψει» τις μερίδες στις τηγανητές πατάτες.
«Αυτές οι συνθήκες αναγκάζουν πολλούς να χρησιμοποιούν λάδια πολύ φθηνά. Τα χρήματα την εβδομάδα είναι πάρα πολλά. Είναι κάτι φυσικά που με βρίσκει αντίθετη γιατί η κακή ποιότητα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας.
Ο κόσμος πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός πλέον διότι δυστυχώς λόγω της ακρίβειας σε όλες τις πρώτες ύλες η ποιότητα των τροφίμων σε πολλές περιπτώσεις είναι κακή»