Την Κυριακή το μεσημέρι στο υπέροχο εστιατόριο «Πολύζος», στην Καλαμπάκα, πραγματοποιήθηκε η 6η Εθελοντική Γιορτή Κολοκύθας Καλαμπάκας, με την μορφή συλλογικής κουζίνας.
Ο μπουφές ετοιμάστηκε με τα υπέροχα φαγητά που ετοίμασαν οι συμμετέχοντες και λίγο μετά τις 2:00 ξεκίνησε το φαγοπότι.
Αυτή τη χρόνια οι συμμετέχοντες ψηφίσαν την καλύτερη συνταγή και ο μάγειρας/ μαγείρισσα κέρδισε ένα καλάθι δώρα που συγκεντρώθηκαν από χορηγούς.
Οι συνταγές ήταν 100% φυτοφαγικές (νηστίσιμες) για να μπορούν να δοκιμάσουν όλοι και να περιέχει παραδοσιακά γλυκαντικά όπως το πετιμέζι, το χαρουπόμελο και την μελάσα.
Η γιορτή μας είχε ως σκοπό να φέρει κοντά τους ανθρώπους που αγαπούν την παράδοση και την ποιότητα. Μια αφορμή να ανταλλάξουν ιδέες και οράματα για έναν πιο όμορφο κόσμο.
Η κολοκύθα
Η κολοκύθα είναι καρπός και αποτελεί μια πλούσια, γευστική, θρεπτική και ελαφριά τροφή που αποτελούσε στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα βασικό και απαραίτητο συστατικό. Καθώς είναι πολύ εύκολη στην καλλιέργεια ως δυνατό και ανθεκτικό φυτό και ταυτόχρονα πολύ βολικό για αποθήκευση , υπήρχε σε αφθονία και έπαιζε τον ρόλο που στην σύγχρονη εποχή παίζει η πατάτα και άλλα τυποποιημένα προϊόντα διατροφής.