Συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας, τοπικές βροχές και πιθανές λίγες καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως το βράδυ στα βόρεια και κεντρικά ορεινά. Η θερμοκρασία από το βράδυ σε αισθητή πτώση στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα.

Άνεμοι, Δυτικοί-Βορειοδυτικοί, στο πελάγη 5-7 Μποφόρ. Θερμοκρασίες, στη βόρεια και κεντρική χώρα από 2 έως 20, στο Ιόνιο, τη δυτική και νότια χώρα από 9 έως 21, στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο από 9 έως 20, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια με συννεφιά, το απόγευμα λίγες ασθενείς βροχές. Άνεμοι μεταβλητοί 4-5, από το μεσημέρι Βοριάδες 4-6 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 8 έως 17 βαθμούς.

Στην Αττική, ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά. Άνεμοι Βορειοδυτικοί 4-6 Μποφόρ και θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς.

Πέμπτη, 8-4-2021
Κρύος καιρός με συννεφιά, τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και οι βροχές θα περιοριστούν στη νότια Ελλάδα. Οι άνεμοι Βοριάδες 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση, κατά 5-7 βαθμούς κυρίως στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα.

Παρασκευή, 9-4-2021
Αρκετά κρύος καιρός, αίθριος σ’ όλη τη χώρα, εξαίρεση η περιοχή του Αιγαίου με συννεφιά και η Κρήτη με λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι Βοριάδες, στο Ιόνιο 3-4 Μποφόρ, στο Αιγαίο 4-6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6-8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, αλλά τη νύχτα και το πρωί αναμένεται τοπικός παγετός στα ηπειρωτικά της Μακεδονίας.

Μιχάλης Σιούτας

https://www.makthes.gr/