- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
- Χρησιμοποιούμε μια επιφάνεια κοπής αποκλειστικά για το κοτόπουλο. Με ένα μαχαίρι κόβουμε, αν υπάρχει, μεγάλο μέρος του λαιμού και καθαρίζουμε τα περιττά λιπαρά.
- Λαδώνουμε με τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο εξωτερικά το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε καλά εσωτερικά και εξωτερικά. Συνεχίζουμε γεμίζοντας την κοιλιά με τα μυρωδικά, το τζίντζερ και τις 2 σκελίδες σκόρδο. Σε αυτό το σημείο η κοιλιά θα πρέπει να είναι γεμάτη με μυρωδικά (μην τα φοβηθείτε!).
- Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μια σακούλα ψησίματος και κλείνουμε καλά.
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε. Τοποθετούμε την κάθε πατάτα στο εσωτερικό μιας ξύλινης κουτάλας με βαθούλωμα ή τοποθετούμε 2 μαχαίρια σε απόσταση περίπου 2 – 4 εκατοστών παράλληλα μεταξύ τους, έτσι ώστε όταν τοποθετήσουμε μια πατάτα ενδιάμεσά τους και την κόψουμε να μην κοπεί μέχρι κάτω.
- Κόβουμε όλες τις πατάτες σε σχήμα ακορντεόν, τις τοποθετούμε στο ταψί και μαρινάρουμε με λάδι αλάτι και πιπέρι.
- Τοποθετούμε τη σακούλα με το κοτόπουλο στο κέντρο του ταψιού και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1.20 – 1.30 ώρα.
- Περίπου 10 πριν να είναι έτοιμο το κοτόπουλο και οι πατάτες περιχύνουμε το βούτυρο πάνω από τις πατάτες και ολοκληρώνουμε το μαγείρεμα.
- Ιδανικά μεταφέρουμε τις πατάτες από το ταψί σε μια πιατέλα και στη συνέχεια ανοίγουμε τη σακούλα, έτσι ώστε όλα τα υγρά από το κοτόπουλο της σακούλα να βγούν στο ταψί. Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο, όταν κρυώσει, και το ανακατεύουμε με στα ζουμιά του ταψιού.
https://www.lambrosvakiaros.com/