Καιρός: Ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά στις περισσότερες περιοχές. Συννεφιά με τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες έως το μεσημέρι στη Χαλκιδική, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Λίγες βροχές είναι πιθανές και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά το μεσημέρι-απόγευμα.

Άνεμοι: Βοριάδες, στο Ιόνιο 3-4, στο Αιγαίο 5-7 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: στα βόρεια ηπειρωτικά από 8 έως 26, στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 14 έως 28, στα νησιά του Ιονίου, του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη από 19 έως 26, στα Δωδεκάνησα από 20 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη παροδική συννεφιά με λίγες βροχές έως το μεσημέρι και σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2-3 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 18 έως 25 βαθμούς.

Στην Αττική παροδική συννεφιά με λίγες βροχές στα βόρεια το μεσημέρι-απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3-4 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 19 έως 26 βαθμούς.

Σάββατο 11-9-2021
Βελτιωμένος καιρός, αίθριος σ΄ όλη τη χώρα, εξαίρεση το Ιόνιο με συννεφιά και βροχές τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο Ανατολικοί 3-5 Μποφόρ, στο κεντρικό και νότια Αιγαίο Βοριάδες 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο με τις μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά τους 28-32 και στα νησιά τους 27-29 βαθμούς.

Κυριακή 12-9-2021
Σχεδόν αίθριος καιρός στη βόρεια και ανατολική Ελλάδα. Συννεφιά με τοπικές βροχές αναμένεται στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Ανατολικοί, στο Αιγαίο Βοριάδες 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Μιχάλης Σιούτας

https://www.makthes.gr/