Συννεφιά με τοπικές βροχές στην κεντρική-δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια, ασθενείς βροχές στην ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο και ισχυρότερες βροχές με πιθανές καταιγίδες στο Ιόνιο και την Κρήτη. Λίγα χιόνια τη νύχτα έως το πρωί στα βόρεια ορεινά. Συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Άνεμοι, στο Ιόνιο Νοτιάδες 5-7, στο Αιγαίο Βοριάδες 3-5 Μποφόρ. Θερμοκρασίες, στα ηπειρωτικά από -5 έως 16, στις νησιωτικές περιοχές από 11 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, συννεφιά με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι ανατολικοί 3-4 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 2 έως 8 βαθμούς.

Στην Αττική, συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι Βορειοανατολικοί 3-4 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 8 έως 13 βαθμούς.

Πέμπτη και Παρασκευή 3-4/12/2020
Την Πέμπτη συννεφιά με βροχές και στις θαλάσσιες περιοχές καταιγίδες κυρίως στη δυτική και νότια νησιωτική Ελλάδα. Την Παρασκευή συννεφιά με βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας και λίγα χιόνια στα βουνά της βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι Νοτιάδες, στα πελάγη 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Σάββατο και Κυριακή 5-6/12/2020
Το Σάββατο πρόσκαιρη βελτίωση με διαστήματα ηλιοφάνειας σε αρκετές περιοχές, εξαίρεση με τοπικές βροχές η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. Την Κυριακή νέα επιδείνωση με συννεφιά, βροχές και καταιγίδες, ισχυρότερες στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι Νοτιάδες, στα πελάγη 6-8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Μιχάλης Σιούτας