1:00 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα
Το μυστικό είναι, προφανώς στο ψήσιμο. Παρακάτω θα διαβάσετε κάποιους ενδεικτικούς χρόνους, το καλύτερο, όμως, είναι να τσεκάρετε τη θερμοκρασία με θερμόμετρο κρέατος.
Για rare η θερμοκρασία πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 49-52ᵒC, για medium rare 52-57ᵒC, για medium 62-64ᵒC και για well done 66-68ᵒC. Όταν ψηθεί το κρέας, αφήστε το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον για 10 λεπτά πριν το κόψετε σε μερίδες.
Αλατίστε το με ανθό αλατιού πριν το σερβίρετε με τα συνοδευτικά της αρεσκείας σας.
Υλικά
- 1 ενιαίο κομμάτι 1,5 κιλό από μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες
- ανθός αλατιού
- πιπέρι
- ρίγανη
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώστε ελαφρά το κομμάτι του κρέατος και πασπαλίστε το με τη ρίγανη. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 240οC για 30 λεπτά.
- Ακουμπήστε το κομμάτι του κρέατος σε ένα ταψί, βάλτε το στον φούρνο και χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 220οC.
- Ψήστε για 30΄και μετά χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 160οC και ψήστε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Ενδεικτικοί χρόνοι: 30’ για λίγο πιο κάτω από μέτριο ψήσιμο, 45’ για μέτριο ψήσιμο, 1 ώρα για καλό ψήσιμο.