Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ο Κόμπι Μπράιαντ σκοτώθηκε! Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ έπεσε με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος και άλλα τέσσερα άτομα. Το δυστύχημα συνέβη στην περιοχή της Καλαμπάσα στην Καλιφόρνια. Ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια αλλά πρόκειται για μια είδηση που προκαλεί παγκόσμιο σοκ!
Σύμφωνα μάλιστα με όσα μεταδίδει το TMZ μεταξύ των επιβαινόντων βρισκόταν η μία από τις τέσσερις κόρες του, η οποία επίσης είναι νεκρή. Η 13χρονη Τζιάνα Μαρία Ονόρε, Τζίτζι, πήγαινε μαζί με τον πατέρα της, θρύλο του NBA, στην ακαδημία Mamba Academy ιδιοκτησίας Κόμπι, που βρίσκεται σε κοντινή περιοχή απ’ όπου έγινε η συντριβή.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το τραγικό περιστατικό έγινε το πρωί της Κυριακής στις 10 (απόγευμα στην Ελλάδα). Ο Κόμπι ταξίδευε με τουλάχιστον άλλα τέσσερα άτομα με το ιδιωτικό του ελικόπτερο όταν κάτω από άγνωστες αιτία συνετρίβη. Η κινητοποίηση των σωστικών συνεργείων ήταν άμεση, όμως κανείς από τους επιβαίνοντας δεν διασώθηκε από το τραγικό δυστύχημα που έχει συγκλονίσει τον πλανήτη.
Ο Μπράιαντ συνήθιζε να χρησιμοποιεί για τις μεταφορές του ελικόπτερο, το οποίο είχε στην κατοχή του τα τελευταία χρόνια. Όμως η διαδρομή που ακολούθησε την Κυριακή ήταν η τελευταία της ζωής του. Το ελικόπτερο κατά την συντριβή τυλίχθηκε στις φλόγες και όσοι επέβαιναν σε αυτό έχασαν τη ζωή τους. Το ελικόπτερο ήταν τύπου Σικόρβσκι S-76 και όπως αναφέρουν αυτόπτες που έκαναν ποδήλατο στην περιοχή, είδαν το ελικόπτερο να στροβιλίζεται να χάνει έδαφος και να συντρίβεται στο έδαφος.
Δείτε video με τις πρώτες στιγμές λίγο μετά τη συντριβή
Οι πρώτες φωτογραφίες από το σημείο της συντριβής
Ο θρύλος του Κόμπι
Ο Κόμπι Μπράιαντ, γιος του πρώην ΝΒΑer Τζο Μπράιαντ, γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου του 1978, μπήκε στο ΝΒΑ απευθείας μετά το σχολείο και άφησε το αποτύπωμα του έντονα, καθώς θεωρείται ένας από τους κορυφαίους του παγκόσμιου μπάσκετ. Ξεκίνησε να αγωνίζεται στο σχολείο του στην Πενσυλβάνια και το 1996 επιλέχθηκε από τους Σάρλοτ Χόρνετς στο νούμερο 13 του ντραφτ, που τον αντάλλαξαν με τους Λέικερς.
Αγωνίστηκε 20 χρόνια στο ΝΒΑ, όλα με τη φανέλα των Λος Άντζελες Λέικερς και κατέκτησε πέντε φορές το δαχτυλίδι τουτ πρωταθλητή. Ήταν 18 φορές NBA All Star και 15 φορές μέλος της All-NBA team, 12 φορές συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη αμυντική πεντάδα και ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του ΝΒΑ το 2008. Εγινε ο πρώτος γκαρντ στην ιστορία του ΝΒΑ που έπαιξε 20 χρόνια.
Το 2008 και το 2012 κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο με την Dream team. Οι γονείς του του έδωσαν το όνομα Κόμπε από την διάσημη μοσχαρίσια μπριζόλα Kobe, της Ιαπωνίας, όταν είδαν το όνομα της στο μενού ενός εστιατορίου. Σε ηλικία 6 ετών, ο πατέρας του αποσύρθηκε από το ΝΒΑ και εγκαταστάθηκε στην Ιταλία, όπου συνέχισε να αγωνίζεται στη Ριέτι, και αργότερα στη Ρέτζιο Καλάμπρια, την Πιστόια και την Ρέτζιο Εμίλια. Εκεί έζησε τα καλύτερα του παιδικά χρόνια, έμαθε άπταιστα ιταλικά και άρχισε να μαθαίνει μπάσκετ.