240 γρ. σοκολατούχο γάλα ή από ξηρό καρπό (αμυγδαλου, φουντουκιού, κτλ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Ψήνουμε τα φουντούκια για 10 -12 λεπτά ή έως ότου καβουρδιστούν ομοιόμορφα.
Σε ένα δυνατό μούλτι προσθέτουμε τα καβουρδισμένα φουντούκια (καυτά από το φούρνο) και πολτοποιούμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, τα αφήνουμε στο μούλτι για 2 λεπτά (έτσι ώστε να αρχίσουν να βγάζουν τα έλαια που έχουν) και ξαναχτυπάμε για άλλο 1 – 2 λεπτά μέχρι να δημιουργήσουμε μια πάστα.
Προσθέτουμε το κακάο το μέλι, τη λιωμένη κουβερτούρα και ομογενοποιούμε καλά. Τέλος προσθέτουμε και ενσωματώνουμε το σοκολατούχο γάλα.
Διατηρούμε στο ψυγείο για δύο εβδομάδες (αν αντέξει).