Στον καθαρισμό των κεντρικών δρόμων από το χιόνι προχώρησε το Σάββατο το πρωί η δημοτική Αρχή, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από την Αντιδήμαρχο των ΄Εργων κ. Μαρία Φροσυνάκη, η οποία έδωσε τον δικό της αγώνα με τα χιόνια, όλες τις προηγούμενες ημέρες και συνεχίζει, μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η ομαλή κίνηση στην πόλη, αλλά και στις κοινότητες του ορεινού όγκου του Δήμου.
Η κ. Φροσυνάκη μας ενημέρωσε πως φορτηγά του Δήμου, μεταφέρουν τον χιόνι από τους κεντρικούς δρόμους εκτός πόλης, αυτή αποσυμφορείται από τον μεγάλο όγκο χιονιού που συσσωρεύτηκε, λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης των προηγούμενων ημερών, λέγοντας τα εξής:
«Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε το χιόνι από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε να χιονίζει. Είμαστε από την πρώτη ώρα έξω στους δρόμου της πόλης και των χωριών και αντιμετωπίσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και πρέπει να πω πως ήταν πολλά. Πλέον προσπαθούμε να μεταφέρουμε με φορτηγά τους μεγάλους όγκους χιονιού εκτός πόλης, για να είναι πιο ομαλή η κίνηση οχημάτων και πεζών. Σταδιακά τα προβλήματα θα αντιμετωπίζονται όλο και καλύτερα και θέλουμε οι δημότες να μας ενημερώνουν εάν έχουν προβλήματα, για να επεμβαίνουμε άμεσα».
Ο κεντρικός δρόμος της πόλης (οδός Τρικάλων) είναι στο μεγαλύτερο μέρος του πλέον καθαρός και όπου απαιτείται θα συνεχιστεί η μεταφορά του χιονιού με τα φορτηγά.
Επίσης, η άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα Σάββατο, συμβάλει σημαντικά στο λιώσιμο του χιονιού, το οποίο είναι αλήθεια πως δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στην πόλη. Χειμώνας όμως είναι και προβλήματα υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, αρκεί ο κρατικός μηχανισμός να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των όποιων καιρικών φαινομένων κάνουν την εμφάνισή τους την ερχόμενη εβδομάδα.
Σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα της αντιμετώπισης των καιρικών φαινομένων, στην περιοχή μας από τον Δήμο Καλαμπάκας, κρίνεται επαρκής, με δεδομένο και τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον ίδιο το Δήμο.
Μόνο, ορισμένες λεπτομέρειες ήταν αυτές που δημιούργησαν όπως αναφέραμε και σε προηγούμενα ρεπορτάζ για το θέμα, δυσαρέσκεια στους δημότες και είχαν να κάνουν κυρίως με τους παράδρομους της Καλαμπάκας, όπου με καθυστέρηση έγινε επέμβαση των μηχανημάτων εκχιονισμού, τα οποία όμως σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, επιχειρούσαν σε σημεία που υπήρχε μεγαλύτερη ανάγκη.
Σε τέτοιες συνθήκες χρειάζεται υπομονή, ενώ καλό είναι να το γνωρίζουμε όλοι, πως και οι μηχανισμοί του Δήμου και τους κράτους γενικότερα δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση που θα μπορούσαν να είναι, εξαιτίας και της οικονομική κρίσης!
Δυστυχώς πρόκειται για μια πραγματικότητα την οποία πολλοί επαίρονται ότι μπορούν να την αλλάξουν, αλλά γνωρίζουν πως είναι πολύ δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο, διότι χρειάζεται χρόνο και χρήμα και το δεύτερο δυστυχώς δεν υπάρχει! Τέτοιες συνθήκες φανερώνουν τις σημαντικές «αδυναμίες» της χώρας μας, εν καιρώ κρίσης.
Ο χειμώνας φυσικά συνεχίζεται και έχουμε μπροστά μας ένα σχεδόν χειμωνιάτικο δίμηνο, το οποίο απαιτείται άπαντες να είναι προετοιμασμένοι και σε εγρήγορση για δύσκολες καταστάσεις, έστω και αν αυτές δεν έρθουν.
Επίσης να αναφέρουμε πως μηχανήματα θα καθαρίσουν τους προαύλειους χώρους των σχολείων της Καλαμπάκας, προκειμένου τη Δευτέρα να ξεκινήσει και πάλι η ομαλή λειτουργία των εκπαιδευτηρίων.
Τέλος, να σημειώσουμε πως και στο Καστράκι, αρκετό από το χιόνι στους δρόμους, μεταφέρετε με φορτηγάκι εκτός της κοινότητας.
ΦΩΤΟ ΚΑΣΤΡΑΚΙ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ