Παρασκευή, 11-12-2020

Τις πρωινές ώρες συννεφιά με τοπικές ομίχλες. Από το μεσημέρι τοπικές βροχές και στα παραθαλάσσια καταιγίδες, ισχυρότερες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και από το βράδυ και τη νύχτα στην ανατολική Στερεά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου και τη δυτική Κρήτη. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.

Άνεμοι, Νοτιάδες στα πελάγη 5-7 Μποφόρ. Θερμοκρασίες, στα ηπειρωτικά από 2 έως 18, στις νησιωτικές περιοχές από 11 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, το πρωί συννεφιά με τοπικές ομίχλες, από το απόγευμα και το βράδυ τοπικές βροχές. Οι άνεμοι Νοτιάδες 3-4 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς.

Στην Αττική, συννεφιά, από το απόγευμα και τη νύχτα βροχές και πιθανές καταιγίδες. Οι άνεμοι Νοτιάδες 5-7 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς.

Σάββατο 12-12-2020
Συννεφιά με βροχές και στα παραθαλάσσια καταιγίδες, ισχυρότερες στο Ιόνιο, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι Νοτιάδες στα πελάγη 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θ΄ αλλάξει σημαντικά.

Κυριακή και Δευτέρα, 13-14/12/2020
Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και στα παραθαλάσσια καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στην ανατολική χώρα και στην περιοχή του Αιγαίου. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι σταδιακά θα γίνουν Βοριάδες, στα πελάγη 6-8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση με τοπικό παγετό στη βόρεια Ελλάδα.

Μιχάλης Σιούτας

https://www.makthes.gr/