Και αυτό, διότι θα κάνει την εμφάνισή της σε δύο στάδια, επηρρεάζοντας πρώτα τη Βόρεια Ελλάδα και εν συνεχεία θα μετατραπεί σε χιονιά στα ανατολικά προσήνεμα της χώρας, χωρίς να αποκλείεται και περαιτέρω υποτροπή του καιρού από τις 28 Ιανουαρίου και μετά, αφού και πάλι η ψυχρή «μπάλα» που κατεβαίνει από τη Σιβηρία, θα στροβιλιστεί πάνω από τα Βαλκάνια για πολλές μέρες.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό κινείται στα βόρεια Βαλκάνια και τις επόμενες ημέρες θα φτάσει στα σύνορα της Ελλάδας.

 Τα μοντέλα μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνουν απόλυτα ότι ο νέος χιονιάς θα πλήξει με σφοδρότητα την Ελλάδα καθώς ενδέχεται το βαρομετρικό να αλλάξει κατεύθυνση και να κινηθεί νοτιοανατολικά προς την Τουρκία.

Πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό σύστημα με πολύ ψυχρές αέριες μάζες, ανάλογο της «Αριάδνης» και είτε πλήξει την Ελλάδα είτε την Τουρκία θα φέρει πυκνές χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες.

Αυτό που σίγουρα έχει «κλειδώσει» για την Ελλάδα είναι το τσουχτερό κρύο, με την θερμοκρασία να αγγίζει για μια ακόμα φορά τους μηδέν βαθμούς.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας στις 28 Ιανουαρίου και αν επιβεβαιωθούν τα μοντέλα τότε επί 3 τουλάχιστον ημέρες η Ελλάδα θα βάλλεται από χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες.

Read more: http://www.newsbomb.gr/kairos/story/764145/kairos-pro-ton-pylon-o-neos-xionias-pote-tha-sarosei-tin-ellada#ixzz4WPShIru2