Τη Δευτέρα, συννεφιά, ομίχλες, βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά στη δυτική χώρα, βροχές και σποραδικές καταιγίδες έως το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Την Τρίτη, βελτίωση με ηλιοφάνεια, τοπικές ομίχλες και λίγες βροχές στη δυτική χώρα, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό και νότιο Αιγαίο

Άνεμοι, Νοτιάδες, στα πελάγη 5-7 Μποφόρ. Θερμοκρασίες, στα ηπειρωτικά από 2 έως 17, στις νησιωτικές περιοχές από 12 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, το πρωί ομίχλες, σταδιακά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι Νοτιάδες 4-6 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 7 έως 15 βαθμούς.

Στην Αττική, ηλιοφάνεια με πρόσκαιρη συννεφιά. Οι άνεμοι Νοτιάδες 4-5 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς.

Με τι καιρό θα κυλήσει η εβδομάδα της Πρωτοχρονιάς

Τετάρτη-Πέμπτη, 30-31/12/2020
Συννεφιά, τοπικές ομίχλες και διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική χώρα και στα νησιά του ανατολικού και νότιου Αιγαίου. Οι άνεμοι Νοτιάδες, στα πελάγη 5-7 Μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θ’ αλλάξει σημαντικά.

Παρασκευή 1-1-2021, Πρωτοχρονιά
Ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά και τοπικές ομίχλες τη νύχτα και το πρωί. Λίγες τοπικές βροχές αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου. Οι άνεμοι Νοτιάδες, στα πελάγη 4-5 Μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Σάββατο-Κυριακή, 2-3/1/2021
Αλλαγή του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, σταδιακά και στην υπόλοιπη χώρα. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι Νοτιάδες, στα πελάγη 5-7 Μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θ΄ αλλάξει σημαντικά.

Μιχάλης Σιούτας

https://www.makthes.gr/