Για τους λαχανοντολμάδες
- 1 Λάχανο αφράτο
- 500 γρ. Μοσχαρίσιο κιμά
- 250 ρύζι Καρολίνα
- 1 κτσ. ελαιόλαδο (για την γέμιση)
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κτσ. ξύσμα λεμονιού
- 1/2 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- 8-10 φυλλαράκια δυόσμο
- 2 μεσαία καρότα (τριμμένο στον τρίφτη)
- 3 φρέσκα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
- 1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κτσ. ελαιόλαδο (για την κατσαρόλα)
- 1 κτσ. ελαιόλαδο (για το τσιγάρισμα κρεμμυδιού)
- Αλάτι – πιπέρι
- 1 1/2 λίτρο ζωμό κότας
- 3-4 Φύλλα δάφνης
Για την κρεμα λεμονιού
- 30 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 4 κοφτές κτσ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
- 1 κούπα ζωμό από την κατσαρόλα
- 1 κούπα φρέσκο γάλα
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κρόκο αυγού
- αλάτι – πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
- Ξύσμα λεμονιού για το σερβίρισμα
- Σχοινόπρασο
- Πάπρικα (προαιρετικά)