Για φαινόμενα κερδοσκοπίας και ασύμμετρων ανατιμήσεων μίλησε ο κ. Σταμπουλίδης ανακοινώνοντας πλαφόν 40 ευρώ στο μοριακό τεστ κορονοϊού και 10 ευρώ στα rapid test. Μείωση κρουσμάτων στην Αττική, στα… ψηλά ακόμη ο αριθμός για την Θεσσαλονίκη.
Ο κορονοϊός “κυριαρχεί” στην ζωή μας και την επικαιρότητα εδώ και μήνες και με τη χώρα να διανύει το δεύτερο lockdown από την αρχή της πανδημίας, όλα κινούνται γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα.
Για ακόμα μια Παρασκευή, γίνεται ζωντανή ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά σχετικά με τα δεδομένα που προκαλεί ο κορονοϊός και σε αυτήν συμμετέχει σήμερα και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.
Στην ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του Υπουργείου Υγείας θα συμμετέχουν επίσης η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.
Τον λόγο πήρε αρχικά η κυρία Παπαευαγγέλου, η οποία τόνισε πως από τα 2.013 νέα κρούσματα, τα 319 εντοπίστηκαν στην Αττική και 545 στην Θεσσαλονίκη, ενώ στην Λάρισα 106, στις Σέρρες 93 και στην Μαγνησία 80.
Η ίδια τόνισε πως η καμπύλη των κρουσμάτων δείχνει να πέφτει, ωστόσο το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό, ενώ σήμερα σε όλη τη χώρα νοσηλεύονται περίπου 4.500 ασθενείς, με το 1/4 αυτών να βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη.
«Καμπανάκι» Χαρδαλιά για 18 περιοχές!
Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην παράταση του Lockdown ως τις 7 Δεκεμβρίου που ανακοινώθηκε χθες, ενώ σημείωσε πως 18 Περιφέρειες είναι… στα κόκκινα!
Κι αυτές είναι η Πέλλα, η Δράμα, η Θεσσαλονίκη, τα Γρεβενά, η Φλώρινα, η Πιερία, η Ημαθία, οι Σέρρες, η Λάρισα, το Κιλκίς, η Χαλκιδική, η Μαγνησία, η Ξάνθη, η Καρδίτσα, ο Έβρος, η Καβάλα, η Ροδόπη και τα Τρίκαλα.
Η ενημέρωση Σταμπουλίδη
Για φαινόμενα κερδοσκοπίας και ασύμμετρων ανατιμήσεων μίλησε ο κ. Σταμπουλίδης, ο οποίος ανακοίνωσε πλαφόν στην τιμή των τεστ κορονοϊού αλλά και σε μια σειρά αγαθών και υπηρεσιών.