Σωρεία προβλημάτων έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση που πλήττει από το πρωί τις περισσότερες περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας ευρύτερα.
Η Πολιτική Προστασία βρίσκεται επί ποδός με πάνω από δέκα μηχανήματα, τα οποία βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης, προκειμένου να επέμβουν, ενώ πυρετωδώς δουλεύουν και πολλά συνεργεία δήμων, όπου η βροχή προκάλεσε προβλήματα σε δρόμους και άλλους κοινόχρηστους χώρους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Πολιτικής Προστασίας, παρά την ισχυρή βροχόπτωση η Θεσσαλονίκη γλίτωσε τα χειρότερα και δεν… πνίγηκε, λόγων των εκτεταμένων καθαρισμών που έγιναν το προηγούμενο διάστημα σε ρέματα και την περιφερειακή τάφρο. «Είχαμε στραμμένη την προσοχή σε πολλές περιοχές, κυρίως στη δυτική Θεσσαλονίκη, που είχαν πλημμυρίσει μέσα στο χειμώνα, αλλά οι συνεχείς καθαρισμοί που έγιναν σε ρέματα, θεωρώ ότι θωράκισαν ως ένα βαθμό την πόλη και αποφύγαμε τα χειρότερα» είπε μιλώντας στo makthes.gr o διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης.

Σημείωσε πάντως ότι η βροχή σύμφωνα με την ΕΜΥ θα συνεχιστεί έντονα και τα βράδυ στη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές, γεγονός που θέτει σε επιφυλακή τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας μέχρι και την ύφεση των φαινομένων που αναμένονται από αύριο.

Προβλήματα σε Θέρμη και Θερμαϊκό

Λόγω της μεγάλης έντασης της βροχής πάντως, οι δρόμοι σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης, μέσα σε λίγα λεπτά, μετατράπηκαν σε ποτάμια, με πολλά οχήματα, μάλιστα, να εγκλωβίζονται στους δρόμους.

Σύμφωνα με τις κλήσεις που δέχθηκε η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ, τα μεγαλύτερα προβλήματα προκλήθηκαν στους δήμους Θερμαϊκού και Θέρμης, όπου λόγω της μεγάλης έντασης μπούκωσαν πολλά φρεάτια από φερτά υλικά, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν.

«Τα πιο σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν σε περιοχές του δήμου Θέρμης, Τριάδι, Τρίλοφος, Καρδία και Πλαγιάρι, και σε κάποιες του δήμου Θερμαϊκού. Τα φρεάτια γέμισαν από φερτά υλικά που παρέσυρε η βροχή με αποτέλεσμα να έχουμε μικρής έκτασης πλημμυρικά φαινόμενα» τόνισε ο κ. Στεργιάδης.

Για τη Χαλκιδική, όπου η Πολιτική Προστασία είχε επίσης στραμμένο το βλέμμα της από νωρίς το πρωί, καθώς είναι μια περιοχή που έχει πληγεί επανειλημμένα από χιόνια και βροχές, δεν σημειώθηκαν σοβαρά προβλήματα, παρά μόνο κατά τόπους, τα οποία όμως αντιμετωπίστηκαν.

Από την πλευρά της, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει λάβει κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και στις περιοχές των Ταγαράδων, του Νέου Ρυσίου και της Αγίας Παρασκευής, ενώ σημειώθηκαν και διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές.

Μηχανήματα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πάντως θα βρίσκονται σήμερα και αύριο και σε δήμους δυτικά της Θεσσαλονίκης, όπως Δέλτα, Χαλκηδόνα και Ωραιόκαστρο, που αντιμετώπισαν πρόσφατα σοβαρά προβλήματα, λόγω των πλημμυρών.