Αρκετά υψηλές θερμοκρασίες από την Πέμπτη εξαιτίας της έντονης μεταφοράς προς τη χώρα μας ασυνήθιστα θερμών αέριων μαζών υποτροπικής προέλευσης

Πέμπτη, 4-2-2021
Καλός καιρός σ΄ όλη τη χώρα με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας σε αρκετά υψηλότερες από τις κανονικές τιμές για την εποχή. Περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες αναμένονται τη νύχτα και το πρωί.

Άνεμοι, Δυτικοί, στα πελάγη 4-6 Μποφόρ. Θερμοκρασίες, στα βόρεια ηπειρωτικά από 2 έως 20, στα κεντρικά και νότια από 5 έως 21, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 19, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 18, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια, τοπικές ομίχλες τη νύχτα και το πρωί. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία από 6 έως 19 βαθμούς.

Στην Αττική, ηλιοφάνεια, με περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες τη νύχτα και το πρωί. Άνεμοι Δυτικοί 4-5 Μποφόρ και θερμοκρασία από 8 έως 21 βαθμούς.

Παρασκευή, 5-2-2021
Πολύ καλός καιρός, με ηλιοφάνεια σ΄ όλη τη χώρα και τοπικές ομίχλες τη νύχτα και το πρωί. Οι άνεμοι Δυτικοί 4-6 Μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή ακόμα άνοδο με τις μέγιστες τιμές στους 20-22 βαθμούς.

Σάββατο-Κυριακή, 6-7/2/2021
Καλός καιρός, ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά, τοπικές ομίχλες τη νύχτα και το πρωί. Οι άνεμοι Νοτιάδες 4-6 Μποφόρ, την Κυριακή ενισχύονται στα 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία διατηρείται σε υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα, με μέγιστες τιμές στους 21-23 βαθμούς.

Μιχάλης Σιούτας

https://www.makthes.gr/