«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και θα είναι δύσκολη για αυτή τη χρονιά. Η χώρα μας εξαρτάται από τον Τουρισμό, που είναι η βαριά μας βιομηχανία και σε παγκόσμιο επίπεδο όλες οι εκτιμήσεις μιλάνε για μια πολύ μεγάλη στροφή προς τα κάτω.
Συνεπώς, θα είναι μια δύσκολη χρονιά και πάντα μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να μπορέσουμε να ανακτήσουμε κάποιο κομμάτι από αυτή τη χρονιά. Είναι διαφορετικό το -20 από το -10, έτσι δεν είναι;» δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού,Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.
Ερωτηθείς για την πρόταση του κ. Μίχαλου είπε «είναι μια σκέψη, την έχουμε ήδη από την πρώτη στιγμή στο τραπέζι των προτάσεων προς συζήτηση. Ο εσωτερικός τουρισμός είναι από πολλές απόψεις μια εναλλακτική, διότι δεν εξαρτάται από την κατάσταση των υπολοίπων χωρών. Όμως δεν πρέπει να θεωρήσουμε ότι ο εσωτερικός τουρισμός είναι η πλήρης αντικατάσταση του εξωτερικού τουρισμού».