Φτιάξτε την πιο εύκολη μους σοκολάτας της τελευταίας στιγμής, έτοιμη σε 10 λεπτά με μόλις 3 υλικά! Το σοκολατένιο γλυκό που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά!
Συστατικά
Για το σερβίρισμα
φρούτα του δάσους
φύλλα δυόσμου
άχνη ζάχαρη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Κόβουμε την κουβερτούρα με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια, και τη βάζουμε στο μπολ.
Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει η σοκολάτα αλλά όχι να καεί.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα.
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ την παγωμένη κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας, και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί.
(Δεν τη χτυπάμε πολύ ώρα για να μην κόψει. Όταν έχει πάρει την υφή γιαουρτιού τότε είναι έτοιμη.)
Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μπολ με τη σαντιγί, και ανακατεύουμε γρήγορα, αλλά με απαλές κινήσεις για να μην πέσει ο όγκος της, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Για το σερβίρισμα
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής, και γεμίζουμε μικρά μπολάκια.
Σερβίρουμε με φρούτα του δάσους, φύλλα δυόσμου και ζάχαρη άχνη.
Διατηρείται στο ψυγείο, σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη, για 3 μέρες.
Tip από τον Άκη
Για να γίνει η σαντιγί, θα πρέπει η κρέμα γάλακτος να είναι παγωμένη από το ψυγείο!
Για να έχει πιο γλυκιά γεύση η μους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουβερτούρα γάλακτος!
https://akispetretzikis.com/recipe/3274/eykolh-moys-sokolatas