Τετάρτη, 4-3-2020
Επιδείνωση του καιρού με συννεφιά και βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, από το μεσημέρι στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, τη Θράκη, τις Κυκλάδες τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από τις βραδινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.

Άνεμοι, στο Ιόνιο Δυτικοί 3-4, στο Αιγαίο Νοτιάδες 7-9 ΜποφόρΘερμοκρασίες, στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα από 4 έως 18, στη δυτική και νότια από 9 έως 18 και στις νησιωτικές περιοχές από 7 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, συννεφιά με βροχές, από το μεσημέρι πιθανή καταιγίδα. Άνεμοι Νοτιάδες 4-6 Μποφόρ από το απόγευμα εξασθενούν. Η θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς.

Στην Αττική, συννεφιά με τοπικές βροχές και πιθανή καταιγίδα, το βράδυ βελτίωση. Οι άνεμοι Νοτιάδες 6-8 Μποφόρ από το απόγευμα εξασθενούν, Η θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς.

Πέμπτη, 5-3-2020
Βελτίωση με διαστήματα ηλιοφάνειας στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Τις πρωινές ώρες συννεφιά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με λίγα χιόνια στα ορεινά. Βροχές και καταιγίδες ισχυρές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Δυτικούς-Βορειοδυτικούς, στα πελάγη 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Παρασκευή, 6-3-2020
Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές, εξαίρεση το πρωί τα νοτιοανατολικά και το βράδυ τα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας με συννεφιά και λίγες βροχές. Τοπικές ομίχλες είναι πιθανές τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι Βορειοδυτικοί 4-6 Μποφόρ, θα στραφούν σε Νοτιάδες 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

https://www.makthes.gr/

Μιχάλης Σιούτας