Η εκδήλωση απευθύνονταν σε όλους τους επαγγελματίες τουρισμού του Δήμου Μετεώρων και της Π.Ε. Τρικάλων, αλλά και σε ανθρώπους που αγαπούν την γαστρονομία και τον τοπικό γαστρονομικό πολιτισμό.
Η διοργάνωση έγινε στο πλαίσιο υλοποίησης του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER υπομέτρο 19.3, του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας, «Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός γαστρονομικός πολιτισμός».
Παρουσιάστηκαν τοπικές συνταγές από διακεκριμένους σεφ, τις οποίες μαγείρεψαν και παρουσίασαν οι ίδιοι, με την πρόθεση στην συνέχεια να υιοθετηθούν από επιχειρήσεις τις περιοχής μας και να παρουσιάζονται στους επισκέπτες.