Άστατος καιρός από την Τρίτη έως την Παρασκευή με μπόρες, χαλαζοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας κατά 6-8 βαθμούς

Τρίτη 7-6-2022
Καιρός: Συννεφιά, τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές, ισχυρότερες με πιθανές χαλαζοπτώσεις στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη δυτική-κεντρική Στερεά και τη δυτική-κεντρική Πελοπόννησο. Στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός.

Άνεμοι: στο Ιόνιο μεταβλητοί ασθενείς 3-4 Μποφόρ, στο Αιγαίο Βοριάδες μέτριοι έως ισχυροί 4-6 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: Στα ηπειρωτικά από 13 έως 34, στα παραθαλάσσια και στα νησιά από 18 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη συννεφιά με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές, το βράδυ βελτίωση. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς.

Στην Αττική το πρωί σχεδόν αίθριος, το μεσημέρι-απόγευμα συννεφιά με πιθανές τοπικές βροχές. Οι άνεμοι Βοριάδες ασθενείς έως μέτριοι 3-5 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς.

Τετάρτη 8-6-2022
Άστατος καιρός με συννεφιά, βροχές, καταιγίδες με χαλαζοπτώσεις στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα με ισχυρότερα φαινόμενα στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Στερεά. Οι άνεμοι μεταβλητοί μέτριοι 3-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή ακόμα πτώση, θα κυμανθεί από 12 έως 29-32 βαθμούς.

Πέμπτη-Παρασκευή 9-10/6/2022
Άστατος καιρός με συννεφιά, τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα ισχυρότερες στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι Νοτιοδυτικοί 3-5 Μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει και θα κυμανθεί από 11 έως 33 βαθμούς.

Σάββατο-Κυριακή 11-12/6/2022
Βελτιωμένος καιρός με ηλιοφάνεια σ΄ όλη τη χώρα εξαίρεση τα βόρεια ορεινά με λίγες βροχές ή καταιγίδες το μεσημέρι-απόγευμα. Οι άνεμοι Βοριάδες, στα πελάγη μέτριοι έως ισχυροί 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα κυμανθεί από 11 έως 32-34 βαθμούς.

Μιχάλης Σιούτας