Τις πρωινές ώρες ηλιοφάνεια, από το μεσημέρι αυξημένη συννεφιά με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και ασθενείς βροχές στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Αυξημένη αφρικανική σκόνη στη νότια Ελλάδα.

Άνεμοι, Ανατολικοί-Βορειοανατολικοί 3-5 Μποφόρ, στα νότια πελάγη 5-7 Μποφόρ. Θερμοκρασίες, στη βόρεια χώρα από 1 έως 15, στο Ιόνιο, τη δυτική, κεντρική και νότια χώρα από 5 έως 20, στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο από 9 έως 19, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, συννεφιά με λίγες ασθενείς βροχές. Άνεμοι μεταβλητοί 3-4 Μποφόρ και θερμοκρασία από 7 έως 15 βαθμούς.

Στην Αττική, ηλιοφάνεια με συννεφιά, άνεμοι Βορειοανατολικοί 4-5 Μποφόρ και θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς.

Σάββατο, 17-4-2021
Ηλιοφάνεια με συννεφιά και λίγες τοπικές βροχές στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα. Αυξημένη αφρικανική σκόνη κυρίως στη νότια Ελλάδα. Οι άνεμοι Ανατολικοί 4-6 Μποφόρ, στα νότια πελάγη 6-8 Μποφόρ, στο Ιόνιο θα στραφούν σε Βοριάδες 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο στη νότια Ελλάδα.

Κυριακή, 18-4-2021
Συννεφιά με τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Ελλάδα, σταδιακά και στην υπόλοιπη χώρα. Αυξημένη αφρικανική σκόνη κυρίως στη νότια Ελλάδα. Οι άνεμοι Βοριάδες, 3-5 Μποφόρ, στα Δωδεκάνησα Νοτιοανατολικοί 6-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Μιχάλης Σιούτας

https://www.makthes.gr/