Ας μαγειρέψουμε… Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα. Αφαιρούμε το κόκκαλο από το αρνί με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.
1 1/2 κιλό αρνίσιο μπούτι, με κόκκαλο
αλάτι
2 κ.σ. μουστάρδα
150 γρ. κεφαλοτύρι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
3-4 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3-4 κλ. δεντρολίβανο
Για τη γαρνιτούρα
800 γρ. πατάτες baby, βρασμένες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
αλάτι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.γ. ρίγανη
Για το σερβίρισμα
λεμόνι
δεντρολίβανο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ας μαγειρέψουμε…
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
Αφαιρούμε το κόκκαλο από το αρνί με τη βοήθεια ενός μαχαιριού. Αυτή τη διαδικασία μπορεί να μας την κάνει και ο χασάπης μας.
Χαράσσουμε την εσωτερική πλευρά του κρέατος χιαστί και απλώνουμε 1 κ.σ. κοφτή νοστιμιά, 1 κ.σ. μουστάρδα, το κεφαλοτύρι σε κομμάτια και το ξύσμα λεμονιού.
Τυλίγουμε σε ρολό και δένουμε με σπάγκο.
Κάνουμε μικρές τρύπες στην εξωτερική επιφάνεια του ρολού με ένα μαχαίρι και βάζουμε φέτες από 1 σκ. σκόρδο.
Απλώνουμε την υπόλοιπη νοστιμιά, την υπόλοιπη μουστάρδα και το ελαιόλαδο.
Σε λαδόκολλα με αλουμινόχαρτο βάζουμε τα υπόλοιπα σκόρδα, το δεντρολίβανο και το αρνάκι. Τυλίγουμε καλά και μεταφέρουμε σε ταψί με σχάρα.
Ψήνουμε για 2 ½ ώρες, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε επιπλέον 30 λεπτά να πάρει χρώμα.
Για τη γαρνιτούρα
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε τις πατάτες σπασμένες με τα χέρια μας, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε να πάρουν χρώμα.
Σε ένα γουδί βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το σκόρδο και χτυπάμε για να λιώσει το σκόρδο. Προσθέτουμε τη νοστιμιά, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε το τηγάνι με το μείγμα, βάζουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και δεντρολίβανο.
Πηγή: Άκης Πετρετζίκης