Τα νέα στο μέτωπο του καιρού είναι πολύ καλά, αφού φαίνεται πως τελειώσαμε με τον Χειμώνα μία και καλή. Η εβδομάδα που ξεκινά θα κυλήσει σε γενικές γραμμές με ήπιο καιρό με μερικά σκαμπανεβάσματα προς το μέσο της, με τα ευχάριστα να έρχονται την 25η Μαρτίου.
Στη σημερινή του πρόγνωση ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε πως πέρα από το διήμερο Τρίτη – Τετάρτη, όπου αναμένεται μία σύντομη κακοκαιρία με συννεφιές και βροχές σε Ιόνιο και ηπειρωτικά, ο καιρός τις υπόλοιπες ημέρες θα είναι καλός. Παράλληλα, ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία.
Συγκεκριμένα από την Πέμπτη η Άνοιξη μπαίνει για τα καλά, ο υδράργυρος ανεβαίνει και ανήμερα της 25ης Μαρτίου ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας.
Παράλληλα, και ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος ανέφερε σήμερα πως για τις επόμενες 15 ημέρες δεν αναμένεται κρύο, με τα πουλόβερ να μπαίνουν στην ντουλάπα για τα καλά.
Η πρώτη πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό της 25ης Μαρτίου
Την πρώτη της εκτίμηση για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν το Σάββατο 25 Μαρτιου έκανε η ΕΜΥ.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-03-2023
Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς νοτιοδυτικούς, στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25-03-2023
Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα, με αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά στα βόρεια θα πυκνώσουν.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.