Μετά τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και η εταιρεία Alter Ego του εφοπλιστή, Βαγγέλη Μαρινάκη, κατέβαλε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας την πρώτη δόση, ύψους 24.633.333,34 ευρώ, για την απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας.
Νωρίτερα, ο ΣΚΑΙ κατέθεσε την πρώτη δόση του τιμήματος για την αδειοδότησή του, ύψους14.533.333 ευρώ, καθώς επίσης και όλα τα σχετικά παραστατικά.
Υπενθυμίζεται, ότι η καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή της πρώτης δόσης είναι η Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου
«Ακούστηκαν πολλά. Ο διαγωνισμός έγινε, τα χρήματα μπαίνουν στο κρατικό ταμείο», ανέφερε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας το γεγονός, ότι δύο υπερθεματιστές πλήρωσαν την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες.
Συνεχίζεται η κόντρα
Νωρίτερα μήνυμα προς τους «καναλάρχες» να σταματήσουν να επιχειρούν τον εκφοβισμό δημόσιων λειτουργών, ενώ εισέρχεται στην τελική ευθεία, η διαδικασία της αδειοδότησης για τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, έστειλε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας στη Βουλή.
Κατήγγειλε ότι υπάρχουν κόμματα που έχουν γίνει σήμερα οι «ουρές των συμφερόντων» των επιχειρηματιών.
Ο υπουργός Επικρατείας, κατονόμασε μάλιστα τους επιχειρηματίες, Δ. Κοντομηνά, Γ. Βαρδονογιάννη και Ιω. Αλαφούζο, ότι ενόψει της αδειοδότησης, στήνουν δελτία ειδήσεων, προκειμένου να πιέσουν δημόσιους λειτουργούς, οι οποίοι επιτελούν το έργο τους, για 1.200 και 1.500 ευρώ.
«Σε αυτόν τον διαγωνισμό έχουν γίνει αμέτρητες ενστάσεις και έχει πραγματικά εξαντληθεί όλο το νομικό οπλοστάσιο κι όλο το οπλοστάσιο των διαδικασιών, το οποίο διαφύλαξε τους συμμετέχοντες. Σε κάθε στάδιο του διαγωνισμού, οι συμμετέχοντες είχαν δικαίωμα να δουν τους φακέλους των άλλων και στην προεπιλογή και τώρα, που είμαστε λίγο πριν την ολοκλήρωση. Δεν έχει υπάρξει διαγωνισμός που να έχει τέτοια και τόσα επίπεδα ελέγχου».
Τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν θα κάνει καμία πρόβλεψη για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, παρά μόνο ανέφερε τα όσα έγιναν ως τώρα: «Το ΣτΕ κατέδειξε με αλλεπάλληλες αποφάσεις του ότι το καθεστώς που κληρονομήσαμε παραβίαζε το Σύνταγμα και τους νόμους. Δεύτερο τετελεσμένο είναι η απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων με το σκεπτικό ότι υπάρχει λόγος δημόσιου συμφέροντος για την ταχεία ολοκλήρωση της επίμαχης διαγωνιστικής διαδικασίας».
«Εμείς θα τηρήσουμε και το Σύνταγμα και τους νόμους και τον διαγωνισμό θα ολοκληρώσουμε και τα λεφτά θα εισπράξουμε και θα πάμε ομαλά μέχρι τέλους» κατέληξε.